Morten Gaathaugs «Den Røde Høst» i Aulaen

Date(s) - søn, 26. mar 2017

Universitetets Aula

Legg til kalenderen din

Vi fremfører «Den Røde Høst» av Morten Gaathaug.

Dette er Gaathaugs store hyllest til Ragnhild Jølsen. Verket er en kantate i 12 deler som beskriver en reise gjennom forfatterens korte liv, samtidig som det trekker inn sentrale elementer fra hele hennes spennende og mangefasetterte forfatterskap. Konserten appellerer både til litterært og musikalsk interesserte.

Medvirkende under konserten er solistene Helene Wold, sopran, Marianne E. Andersen, mezzo-sopran, Jørgen Backer, baryton, og Njål Sparbo, bass, Akademisk Korforening, Minsk kammerorkester, samt enkeltmusikere fra Oslofilharmonien og Den Norske Opera. Vi får også høre Kjell Marcussens festlige dobbeltkonsert for bratsj og cello, spilt av Toril og Povilas Syrrist-Gelgota. Jølsen-biograf Arnhild Skre vil holde en kort innledning før kantaten.

Konserten inngår i feiringen av Norsk komponistforenings 100-årsjubileum.

Billetter á kr. 300,- ved inngang

Sagt etter uroppførelsen av Den Røde Høst i 2009:

Takk for en storslagen kunstopplevelse (…) en overveldende rik kunstbegivenhet, ikke bare på det lokale, men på det nasjonale plan! (…) Vi har vært med på mange Ragnhild Jølsen-sammenkomster i løpet av de siste 15-20 år, men denne gjorde et spesielt sterkt inntrykk.

Helge Nordahl, litteraturforsker og Jølsen-spesialist
Arr. Ski historiske konserter