Nordiske røtter setter sitt preg på AKFs konsert i Aulaen

Akademisk korforening feirer 90-årsjubileum i 2020.

Søndag 29. mars inviterer vi til stor jubileumskonsert i Universitetets Aula. Programmet har et sterkt nordisk preg og består av to klassiske verk for kor, orkester og solister.

«Förklädd gud» av Lars-Erik Larsson med tekst av lyrikeren Hjalmar Gullberg ble skrevet i 1940 og er en lyrisk suite om den greske guden Apollon, som ble dømt til å være ett år blant menneskene.

«Voluspaa» av David Monrad Johansen henter teksten sin fra Den eldre Edda. Her beskriver en spåkvinne, volven, jordens skapelse, dens undergang og troen på at en ny verden skal oppstå. Verket ble komponert i 1926 og bruker Ivar Mortensson Egnunds gjendiktning av den norrøne teksten.

Diktet ble sannsynligvis skrevet i brytningstiden mellom den gamle åsatroen og kristendommen en gang rundt år 1000.

David Monrad Johansens storslagne verk var det første Akademisk korforening fremførte etter stiftelsen i 1930. Det er derfor spennende for oss å hente det frem igjen i jubileumsåret. Og det i en tid da interessen for den norrøne historien kanskje er større enn på lenge.

Solister er Astrid Nordstad (mezzosopran), Øystein Skre (bass) og Liv Alveberg (resitatør).

Orkesteret består av musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester og Operaorkesteret.

Dirigent er Gjermund Bjørklund.

Billetter kan kjøpes her.